Смениха директора на Радио Варна

08:49, 30 ное 16 25 835 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Наталия Чешмеджиева е новият директор на Радио Варна, част от веригата на Българското национално радио. Тя заема мястото на Елица Виденова, която е била освободена от длъжност с решение на управителния съвет на БНР. Според журналисти в радиостанцията рокадата е била обявена лично от генералния директор на националното радио Александър Велев.

Обяснението на ПР отдела на БНР пред „Дневник“ по повод смяната гласи: "Трудовият договор на г-жа Елица Виденова за длъжността "директор на регионално поделение" на РРС Варна е прекратен с решение на управителния съвет на БНР на основание чл. 328, ал. 2 от Кодекса на труда, според който "служителите от ръководството на предприятието могат да бъдат уволнени с предизвестие в сроковете по чл. 326, ал. 2 и поради сключването на договор за управление на предприятието. Уволнението може да бъде извършено след започване на изпълнението по договора за управление, но не по-късно от 9 месеца". На същото основание Управителният съвет на БНР е утвърдил сключването на трудов договор с Наталия Чешмеджиева за длъжността "директор на регионално поделение" на РРС Варна, считано от 29 ноември 2016 г."

Елица Виденова бе назначена на този пост от бившия директор на националното радио Валери Тодоров през октомври 2010 г. Това стана след конкурс, в който не беше излъчен победител, тъй като според журито нито един от явилите се не беше покрил изискванията за заемане на длъжността. Месец след конкурса Виденова, която също участва в него, беше представена като нов директор на радиото. В националната медия тя дойде от свързаната с "Химимпорт" и Централна кооперативна банка варненска телевизия "Черно море".

През 2010 г. Наталия Чешмеджиева също участва в конкурса, който не излъчи победител. Тя е вдовица на Стоян Чешмеджиев, покойния бивш директор на радио Варна, а през 2002 г. за кратко и на БТА.

Наталия Чешмеджиева е позната на екипа на радио Варна, тъй като е била част от него. Последната й известна месторабота е Варненският свободен университет "Черноризец храбър", където се занимаваше с радио "Академика", част от медийния център на университета. Успоредно с това тя има и частен бизнес.

Справка в Търговския регистър показва, че в момента Чешмеджиева е съдружник в две компании - "Ес Пи Ейч инвест" и "Вот". Първата е регистрирана през 2004 г. с предмет на дейност в сферата на строителството, недвижимите имоти, хотелиерството, търговията и др.

Участието на Чешмеджиева във второто дружество обаче я поставя в явен конфликт на интереси след днешното й назначение за директор на медия от веригата на националното радио, твърди „Дневник“. Дружеството "Вот" ООД има широк предмет на дейност, който между другото включва и "рекламни, информационни и импресарски услуги, разпространение на радио- и телевизионни програми след получаване на лиценз, както и извършване на социологически проучвания и изследвания".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама