Общината и „Грийн партнърс” ще чистят снега в Стара Загора

09:38, 30 ное 16 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разпределени са пешеходните зони и пътната мрежа в Стара Загора за зимно поддържане и снегопочистване, между общинската администрация и ”Грийн партнърс” – БКС, с цел създаване на организация за работа и осигуряване на нормално функциониране на всички обществено обслужващи системи, съобщиха от Общината. Своевременната поддръжка на пътната мрежа  ще се осъществява чрез обработване с химически вещества и последващо отстраняване на снежната покривка. „Грийн партнърс“ разполага с 8 комбинирани машини за снегопочистване и разпръскване на химически продукти, 2 само за химически продукти и 3 за ръчно разпръскване.        

На заседание на Щаба за защита при бедствия в община Стара Загора бе направен преглед на готовността за устойчиво функциониране на общинските структури при възникване на неблагоприятни метеорологични условия през зимния сезон на 2016/2017 г.

Участниците обсъдиха комплекс от последователни и взаимно свързани процедури, насочени към подготовка на специализираната техника за зимно поддържане на пътната мрежа, уточняване на задачите на специализираните органи за реагиране при възникване на инциденти и др.

Дейностите за зимно поддържане на пътната мрежа IV (четвърти) клас ще се изпълняват от дружеството „ПИ ЕС АЙ”, което разполага с 9 специализирани машини за почистване на сняг и 11 комбинирани машини за снегопочистване и разпръскване. Въведената организация за зимно поддържане е по системата на Агенция ”Пътна инфраструктура”, с разработени критерии за оценка на качеството на зимното поддържане и система за контрол.

От утре се въвежда денонощно дежурство на техниката за зимно поддържане. Осигурено е и надеждното функциониране на системата за проследяване –GPS, която позволява проследяване в реално време на работата на всяка машина. Предвидено е при силни ветрове, част от общинската пътна мрежа да се забранява за използване, като се обозначава по подходящ начин.

Улиците в малките населени места ще се почистват от наличната техника в съответното населено място. Ако в населеното място няма подходящи специализирани машини, е предвидено машини на „ПИ ЕС АЙ” да извършват отстраняване на снега до автобусните спирки. Отоплителните системи на автобусите за градски транспорт са технически изправни. За наемане на специализирана техника за зимното поддържане на проходимостта на улиците в селата от Община Стара Загора, на кметовете и кметските наместници е предоставена сума, в размер на 200 лв. За населените места, в които няма такава техника ще се използват възможностите на пътно-поддържащите фирми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама