Доставиха ново професионално оборудване за „Социалния патронаж” в Търговище

10:13, 30 ное 16 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ново професионално оборудване достави и монтира по проект "Модернизиране на кухненско оборудване на Общинско мероприятие „Социален патронаж" Община Търговище. 

Общата стойност на проекта е 22 791 лева с ДДС. Финансиращ орган е Фонд "Социална закрила", който осигурява 90% от средствата, а Община Търговище съфинансира с 2 279 лева.

По проекта са закупени, доставени и монтирани 2 печки с по шест плочи, фурна и отоплител, професионална белачка за зеленчуци, пекарна с три фурни, 3 професионални фризера-ракла и бойлер.

Новото професионално оборудване вече се използва за приготвяне на по-качествена храна, при намалени разходи за електричество и по-висока ефективност. Общо мероприятието се грижи за 660 човека на територията на общината. В град Търговище на подкрепа от „Социалния патронаж” разчитат 357 възрастни, болни, самотни и хора с ограничени финансови възможности. В кухнята се приготвя храната и за християнската трапезария към храм „Св. Иван Рилски”, в която има записани 67 души. Патронажът се грижи също за храненето на посетителите в Дневните центрове за възрастни и за хора с увреждания, както и за включените в програмата „Топъл обяд”. 

„Социалният патронаж” в Търговище има  четири филиала, включително три в селата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама