Делото срещу Кела отново не тръгна, не получил в срок обвинителния акт

10:55, 30 ное 16 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Делото за убийството на Димитър Стаматов – Мастара отново не тръгна. Процесът бе насрочен за днес в Окръжен съд – Бургас. Причината за поредния фалстарт е, че обвиняемият Пламен Дишков – Кела не получил в срок обвинителния акт. Оказа се, че призовкарите са правили множество опити да намерят Дишков на посочения от него адрес – „Гранд хотел Поморие“.

„Недопустимо е да сте призоваван толкова много пъти. Държавата не може да бъде разигравана така. Ще се намери начин за справянето с това поведение, което продължава вече години. Оттук нататък ще получавате всички призовки в администрацията на хотела“ – с тези думи се обърна към Кела съдията по делото Събчо Събев.

Той повика Дишков при себе си и му връчи лично обвинителния акт, след което прие, че има допуснато нарушение в процедурата и не даде ход на процеса.

„От доста време се прави опит да се призоват всички страни, за да се даде ход на делото. Не от наша страна обаче са проблемите. Трябва да се изпълни искането на съда, за да се даде ход на делото“ – посочи адвокатът на втория баща на Мастара Камен Кънев.

Припомняме, че Пламен Дишков е подсъдим за това, че на 21 ноември 2002 г. на бул. "Стефан Стамболов" № 90, в съучастие с Бойко Стоянов - извършител и Тодор Неделчев - помагач, действайки като подбудител и помагач, умишлено умъртвил Димитър Стаматов-Мастара. Убийството е извършено предумишлено и подбудителството се изразява в умишленото склоняване и убеждаване на Бойко Стоянов да извърши престъплението, а помагачеството се изразява в набавяне на средства – суми в размер на около 3000 лева, малокалибрена пушка, даване на съвети и указания на Бойко Стоянов за начина на действие при извършване на престъплението и за заличаване на следите след извършването му.

На 20 декември евентуално ще бъде даден старт на делото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама