Депортират първите 30 афганистанци от Харманли

13:01, 30 ное 16 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 30 афганистанци /на снимката по-долу/, които са участвали в бунта миналия четвъртък в Харманли днес бяха изведени от лагера, а след това ще бъдат депортирани в страната им.



2 235 са настанените в момента в харманлийския лагер. 1024 от тях са афганистанци, останалите- сирийци и иракчани, предимно семейства, съобщи директорът Димитър Захариев. Всички, участвали в размириците, са изведени от регистрационно-приемателния център, а броят им е над 400.





По думите на заместник-председателя на ДАБ Кирчо Кирев над 90% е възстановено всичко, потрошено по време на размириците.

Днес за първи път журналисти бяха допуснати вътре в лагера, където стана ясно, че мизерията и мръсотията изобилства. Още във фоайето мирише, лошо, в една стая са настанени по 5-6 души. В баните няма кранчета за топла вода, има и купчина с дюшеци. Тоалетните са запушени, а мазилката в коридорите и олющена.



Лагерът в Пъстрогор ще бъде от затворен тип след Нова година. В момента там тече предварителна подготовка и все още няма решение на Министерски съвет, каза Кирев. На наш въпрос, дали това не е кризисен ПР, той отговори отрицателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама