Експерти обсъждат мерки за безопасен зимен сезон на Витоша

13:35, 30 ное 16 25 693 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представители на Пътна полиция, Българския червен кръст и на ръководството на Природен парк "Витоша" се събират в базата на БЧК в село Лозен край София, за да координират усилията си за безопасен зимен сезон. Срещата е традиционна в навечерието на сезона и е организирана от Столичния инспекторат.

"Има създадени депа за опесъчаване на Витоша, има създадена организация, по двата основни пътя действат окоплектовани екипи", увери пред БНР Снежана Петрова от дирекция "Природен парк "Витоша". 

Тя напомни, че ограничителният режим за достъп до планината с частни автомобили действа през целия зимен сезон между 11 и 14 часа. 

Снежана Петрова предупреди туристите да следят прогнозата за времето и сайта на Планинската спасителна служба, който дава актуална информация. Тя посъветва  любителите на планината да тръгват добре екипирани:

"Да не се тръгва сам в планината. Да се тръгва в светлите часове. Да бъдат информирани близките, заредени телефоните. Да имат информация за лавиноопасна ситуация. Все такива азбучни истини, които понякога пренебрегваме и се стига до нежелани последици", каза още тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама