„Дунав“ със загуба в Благоевград

15:03, 30 ное 16 / Спорт 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Дунав“ загуби с 1:4 от „Пирин“ на неговия стадион „Христо Ботев“ в Благоевград в мач от 16-ия кръг на Първа лига.

Двата отбора не губиха много време и стартираха мача с атаки в опит рано да си спечелят предимство. Все пак домакините бяха по-активни в началото.

Така се стигна до 15-ата минута, когато взаимодействие отляво между Тони Тасев и Станислав Костов бе последвано от центриране и опитният Даниел Младенов не пропусна да отбележи в опразнената врата за 1:0 за благоевградския тим.

В 21-ата минута Костов навърза няколко бранители и прати топката към дунавската врата, като опитът на Атанас Атанасов да избие коженото кълбо не сполучи и то се озова в мрежата за 2:0 за „Пирин“.

„Драконите“ се съвзеха и започнаха все по-често да атакуват. В 25-ата минута Мирослав Будинов бе изведен сам срещу Красимир Костов, но вратарят успя да спаси.

Вместо да отбележи обаче русенският състав допусна ново попадение, като отново Младенов бе точен в 30-ата минута.

Все пак дунавци показаха, че нямат никакво намерение да се предават. Будинов смъкна центриране от длъбочина на Тейнур Марем на дъгата на наказателното поле за капитана Диян Димов, който прониза противниковата мрежа и намали изоставането на тима си на 1:3.

След подновяването на играта отново домакините бяха по-активни и в 62-ата минута Станислав Костов направи резултата 4:1 в тяхна полза.

Малко по-късно отново Будинов пропусна да намали, като засече с глава центриране в наказателното поле на съперника, но вратарят Костов спаси. Пиринският страж отрази след това и опасен удар на Антон Огнянов.

Наред с това близо 10 минути преди края появилият се в игра от резервната скамейка Искандар Джалилов напусна заради контузия и на „Дунав“ се наложи да довърши мача с 10 души.

Въпреки опитите на двата тима резултатът остана непроменен и русенският отбор допусна най-голямата си загуба след завръщането си в елита, с което продължи и традицията да играе трудно в Благоевград.

В следващия кръг „драконите“ „посрещат“ „Локомотив“ Горна Оряховица в последното си „домакинство“ за тази година. Двубоят е насрочен за 3 декември, събота, от 15 ч. на „Лудогорец Арена“ в Разград и ще бъде излъчен в пряко предаване по „Диема“ и „Дарик радио“.

„Дунав“ Русе: Мартин Луков, Марио Петков (68 мин. - Искандар Джалилов), Тейнур Марем, Михаил Милчев, Атанас Атанасов, Диян Димов, Самир Аясс (65 мин. - Ивайло Раденцов), Юлиан Ненов (58 мин. - Николай Колев), Антон Огнянов, Васил Шопов, Мирослав Будинов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама