Фрегатата „Верни“ участва в учение на турските ВМС

17:09, 30 ное 16 25 717 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приключи участието на фрегатата „Верни” в противоподводно учение на ВМС на Турция с международно участие „Mavi Balina 2016”. Фокусът на учението, което се проведе в източната част на Средиземно море в периода от 19 до 29 ноември, бе борбата с подводници. Допълнително бяха отработени действията при организиране на отбраните и защитите от надводен и въздушен противник. Освен подводници и военни кораби от ВМС на Турция в учението участваха „Верни” от ВМС на България, фрегати и спомагателни кораби от ВМС на Канада, Пакистан, Румъния и САЩ.

Наситено с много и разнообразни сериали и изпълнено с много динамика, учението даде възможност на екипажа на „Верни” да повиши своята подготовка и натренираност в редица направления – откриване и следене на подводен противник, съвместно маневриране, отразяване на атаките на въздушен противник и отработване на действията на групата за проверка на кораб-нарушител по качване, осигуряване на периметъра и претърсване. Отработи се и приемане на гориво на ход, съобщиха от щаба на ВМС.

При разбора на учението във военноморската база Акзас на Турция участието на „Верни” е отбелязано като успешно, а подготовката и действията на екипажа – изключително професионални и съответстващи на изисквания за съвместни действия в многонационална корабна група. Дни преди завръщането у дома продължава участието на фрегатата „Верни” в операцията на НАТО в Средиземно море „Sea Guardian”. Тя ще приключи на 4 декември, ден по-късно „Верни“ ще се прибере в пункта за базиране Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама