Оставиха в ареста разследван за грабеж в хранителен магазин

08:16, 01 фев 17 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Исмаил Мехмедов, привлечен към наказателна отговорност за грабеж, извършен в хранителен магазин във Варна през пролетта на миналата година при условията на опасен рецидив, ще продължи да пребивава в ареста. Състав на Варненския апелативен съд потвърди определение на Окръжния съд от миналата седмица, с което 29-годишният мъж е бил задържан под стража.

Грабежът станал на 1 май миналата година в магазин за хранителни стоки. Нападателят заплашил с нож продавачката и отнел парите от оборота. При последвалите процесуално-следствени действия извършителят бил установен, но в продължение на няколко месеца не бил открит на постоянния си адрес.

И втората съдебна инстанция намира, че от събраните по делото доказателства – видеозаписите, свидетелските показания, лицево-идентификационната експертиза и разпознаването, може да се направи обосновано предположение, че Мехмедов е извършил престъплението, за което е привлечен под отговорност. За грабеж, извършен при условията на опасен рецидив, законът посочва наказание от 5 до 15 години лишаване от свобода.

Апелативният съд споделя и опасенията на първата съдебна инстанция, че обвиняемият може да се укрие от наказателно преследване или да извърши ново престъпление. Мехмедов е осъждан 5 пъти за тежки престъпления против личността с наложени ефективни присъди и нито едно от наказанията не го е мотивирало да преустанови престъпната си дейност.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава задържането под стража на Исмаил Мехмедов, е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама