Детска млечна кухня в Добрич вече и с разнос до дома

08:22, 01 фев 17 25 2570 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Промени в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги приеха общинските съветници в Добрич. С нея те въведоха нова услуга за Детска млечна кухня - доставка на храна на домашен адрес. Дневната такса за новата услуга ще е 2.80 лв., като тя включва и храната. Таксата за дневния купон бе увеличена от 1,50 на 1,80 лв.

Мотивът на администрацията за увеличението е, че са въведени нови сезонни менюта за хранене на деца до 3-годишна възраст. С тях се увеличава количеството на пресните плодове и зеленчуци. Вместо консерви се влагат замразени зеленчуци, приготвят се рецепти с повече видове меса. Последното увеличение на цената на купона е било през 2010 г., когато тя е увеличена от 1,20 лв. на 1,50 лв. Отчита се, че за времето от 2010 г. до 2016 г. са се повишили цените на хранителните продукти, материали, горива, вода, ел. енергия и външни услуги. От юни 2011 г. раздаването на храната се извършва в пластмасови съдове за еднократна употреба, като стойността на един комплект от 3 опаковки възлиза на 0,24 лв. Тази стойност допълнително оскъпява цената на купона.

Детската млечна кухня в Добрич приготвя ежедневно храна за над 400 деца от 10 месеца до 3 годишна възраст, които не посещават детска ясла. Тя предлага разнообразна, пълноценна и здравословна храна, която отговаря на изискванията за здравословно хранене на децата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама