От 20 февруари отваря базара за мартинеци в Търговище

12:15, 01 фев 17 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 80 са постъпилите заявления за продажба на мартеници в Центъра за административно обслужване на Община Търговище, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. От там уточниха, че всеки желаещ може да подаде бланка по образец на гише № 6 до 14 февруари.

Традиционният базар за продажба на мартеници ще се проведе от 20 февруари до 2 март. Определените места за търговия на открито са главната алея пред Драматичен театър- Търговище, бул. „Сюрен” срещу болницата и на пл. „Независимост”.

На 15 февруари в зала 74, ще се проведе жребият за разпределяне на местата за продажба. В деня ще бъдат връчвани също разрешенията за ползване на терените, както и заплащани таксите от 70 стотинки на кв.м. на ден. Подадените заявления след тази дата ще бъдат разпределяни на случаен принцип, според останалите свободни места.

Работното време за продажба ще бъде от 8 до 19 часа. Товаро-разтоварителните дейности ще се извършват от паркингите на ул. „П. Р. Славейков” и ул. „Епископ Софроний”, без автомобилен достъп до пешеходните зони.

За базар на мартеници ще бъдат предоставени още три терена, стопанисвани от „Общински пазари”  - пешеходната зона на ул. „Цар Симеон”  - Цветарска улица, пазарът срещу болницата и пазарът на ул. „Бенковска”. Повече подробности за реда и организацията на настаняване може да бъде получена от администрацията на дружеството, намираща се на ул. „Гладстон” 1.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама