ЦИК е изправена пред трудности заради машинното гасуване

13:36, 01 фев 17 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След като ВАС е взел решение да има машинно гласуване във всяка секция, ЦИК ще се съобрази, но има много трудности, които трябва да се преодолеят и които комисията тепърва ще обсъжда.

Това коментира пред БТА говорителят на ЦИК Цветозар Томов, след като по-рано днес Върховният административен съд отмени решението машинно гласуване да има само в 500 секции. Жалбата до ВАС бе внесена от Трайчо Трайков, Радан Кънев, Петър Славов И мартин Димитров.

Около 12 000 секции в страната и чужбина ще трябва да бъдат оборудвани с машини за гласуване за парламентарния вот на 26 март.

Повечето трудности са свързани с твърде кратките срокове, в които трябва да се осигури тази възможност на българските избиратели да гласуват, посочи Томов. По думите му има секции, за които това е технически невъзможно или много сложно това да се случи, като подвижните избирателни секции и секциите в чужбина. Въпросът е тежък и сложен, би трябвало в тази ситуация и правителството да коригира бюджета за изборите, няма и никакво време, каза говорителят на ЦИК. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама