Увеличение на приходите с 13 милиона лева отчита офисът на НАП в Търговище 

15:13, 01 фев 17 25 485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приходи от данъци и осигурителни вноски от 108 милиона лева събра офисът на НАП в Търговище през миналата година. Това е с близо 13 милиона лева повече от събраните приходи през 2015 г. Изпълнението на плана за приходите е 110.98 %.

Данните бяха съобщени на специална пресконференция по повод новата данъчно осигурителна кампания. От изнесената информация стана ясно, че най-голям принос за преизпълнението на приходите има данъкът върху добавената стойност, от който постъпленията за годината са  над 15 милиона лева. Постъпленията от корпоративен  данък също са преизпълнени като сумата е от близо 7.5 милиона лева.  От социални и здравни вноски са събрани 63 милиона лева, още близо 20 милиона са влезли в хазната от данъка върху доходите на физическите лица.

До момента в местния офис са подадени общо 273  декларации за облагане на доходите на физическите лица, като близо половината са пуснати по електронен път, включително 55 с персоналния идентификационен код.

Срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите тази година изтича на 2 май, тъй като 30 април е в неделя, а 1 май е почивен ден, припомниха данъчните. Във всички офиси на НАП до края на данъчната кампания, на 2 май, ще се работи с т.нар. плаващо работно време, без обедна почивка. В дните, в които изтичат срокове, офисите ще работят до тогава, докато има клиенти в салона за обслужване. 

На пресконференцията бяха представени някои от новостите, които влизат в сила от тази година. Такава новост е облекчението за безкасови плащания. Въвежда се възможност при подаване на декларация догодина да се ползва данъчно облекчение в размер на 1 % при условие, че всички доходи са получени по банков път и извършените безкасови плащания от лицето са поне 80 % от доходите, подлежащи на облагане. От тази година данък върху доходите няма да се събира върху наградите, предоставени на ученици с изявени дарби за участие в национални и международни олимпиади, състезания и конкурси, както и награди от различни игри на незначитена стойност до 30 лева.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама