Ученици от Твърдица се запознаха с европейски програми за обучение

08:53, 02 фев 17 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Европейският информационен център в Сливен на зам.-председателя на Групата на ЕНП в ЕП и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел и Центърът за кариерно ориентиране проведоха младежки форум на тема „Възможности за развитие в България и ЕС“ в СУ „Неофит Рилски“, гр.Твърдица.

В дискусионната среща участваха ученици от Х до ХII клас, пред които бяха представени редица европейски програми  за обучение, работа и стаж в България и чужбина, както и подробна информация за начините за кандидатстване. Специално внимание беше обърнато на подготовката на автобиография европейски формат, което е много важна стъпка, независимо дали става въпрос за кандидатстване за университет, стаж или работа. Учениците проявиха особен интерес към възможностите за стаж в европейските институции, работата като доброволци, програмите Еразъм плюс и Младежки обмен.

В края на срещата гимназистите попълниха кратка анкета, целяща да проучи опитa и мнението на младежите в България относно методите за кариерно и професионално ориентиране.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама