Цецка Цачева: В служебния кабинет се назначават имена от правителствата „Орешарски” и „Станишев”

10:42, 02 фев 17 / Политика 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Назначаването на проф. Огнян Герджиков за служебен премиер е удачно, министрите също, но ме притеснява вторият ешалон – назначените зам.-министри са имена, които се свързват с правителствата „Орешарски” и „Станишев”. Това обяви в интервю за bTV бившият председател на Народното събрание и кандидат за президент на ГЕРБ Цецка Цачева.

коирто се назначават име имена които се свързват с кабинета 

Цачева не съжалява, че е участвала в надпреварата за президентския пост. Сподели, че въпреки загубата е извлякла позитиви и е натрупала опит. Цачева изрази мнения, че това е бил един протестен вот с желание за промяна, но според нея хората вече се убеждават, че отново е ставало въпрос за предизборни обещания.

Относно кампанията, в която влиза ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори тя коментира, че този път ще заложат на програма за увеличаване на доходите, което може да доведе до ръст на пенсиите и най-вече за двойно увеличаване на учителските заплати, както и специални програми за младите учители. Образованието ще бъде национален приоритет, уточни бившият председател на парламента.

Друг проблем, с който обещават да се борят е административната тежест, която мори и бизнеса, и гражданите, и поражда корупция на ниските етажи на властта.

Цачева смята, че избора на новия президент Румен Радев да лети с военен самолет "Спартан" е пиар ход. Тя смята също, че екипът му не го е подготвил за речта пред депутатите и той е очаквал пред себе си военен съвет, в който всички стоят пред него мирно, с папки и изпънати.

"Ние оставяме една подредена държава, това никой не може да го оспори" беше категорична Цачева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама