Създават аналитично звено за визията за развитие на София до 2050 г.

11:26, 02 фев 17 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столична община обмисля да създаде ново аналитично звено, което да се занимава основно с дългосрочната визия за развитие на София. Това съобщи главният архитект на столицата Здравко Здравков, след общественото обсъждане на предложение за насоките за съставяне на дългосрочна визия за София и крайградските територии, което се проведе в столичния Център за култура и дебати "Червената къща".

„За да бъде управляван добре един град като София, е необходимо да бъдат интегрирани на едно място всички данни, като замърсяване на въздуха, начин на придвижване, бизнес възможности и тези данни да бъдат анализирани“,

допълни още арх.Здравков.

Според главния столичен архитект, със създаването на новото аналитично звено ще бъдат възстановени позагубените функции на закритото през 2009 г. общинско предприятие "София проект", което се е занимавало с точно такава дайност.

Обсъжданото предложение за насоките за съставяне на дългосрочна визия за София и крайградските територии е изготвено през януари т.г. от координационен екип към направление "Архитектура и градоустройство" на Столична община. В него участват Христо Харлов - архитект, Ангел Георгиев - софтуерен специалист, Божидар Иванов - социолог, Любо Георгиев - архитект и Магдалена Кирчева - урбанист.

Дългосрочната визия за развитие на София ще залегне и в основата на изменението на Общия устройствен план на Столична община. Документът трябва да е готов до месец декември 2017 г., но този документ ще обхване визията за развитие на столичния град и крайградските зони до 2050 г.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама