Швейцарски трамваи тръгват по софийските улици

14:21, 02 фев 17 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След новите полски трамваи, които се движат по улиците на София от 2 години, предстои Столична община да достави от общината на швейцарския град Базел 28 нископодови трамвая, четири от които в момента се транспортират към България. Около месец и половина ще продължи подготовката на трамваите за въвеждането им в експлоатация, съобщиха от Столична община.

28-те мотриси ще бъдат дарени и доставени по проекта "Модернизирани трамваи за град София", който се реализира в рамките на Българо-швейцарската програма за сътрудничество за намаляване на икономическите и социалните неравенства в разширения Европейски съюз.

Трамваите са с нископодова част и ще бъдат пуснати в движение по трамвайни линии 6 и 12 след преминаване на подготвителен период.

Целта на проекта "Модернизирани трамваи за град София" е да се подобри качеството и достъпността на услугите в обществения транспорт на град София чрез дарението и доставката за общинската фирма "Столичен електротранспорт" ЕАД на 28 модернизирани трамвайни мотриси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама