Реформаторите: Скандално е, ако не се отпуснат пари за Пловдив-европейска столица на културата

14:55, 02 фев 17 25 240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Като скандално и пълно безхаберие определиха от Реформаторския блок невъзможността държавата да отпусне средства за инициативата "Пловдив-европейска столица на културата". Припомняме, че през вчерашния ден бившият вече председател на бюджетната комисия в Парламента Менда Стоянова каза, че Законът не позволява държавата да финансира културни събития, свързани с подготовката на Пловдив за европейска столица на културата през 2019 година.

"Ако е вярно, че няма правна възможност да се финансира инициативата, това не се знае от вчера. Само една дума има и това е "скандално". Евентуален провал на домакинството ще бъде срам и позор-не само за Пловдив, но и за цялата държава", коментира председателят на общинския съвет Савина Петкова.

"Освен Менда Стоянова обаче искам да попитам и председателят на комисия по култура Славчо Атанасов какво е правил за решението на проблема. Не може всички да са в бяло и само общинската администрация сега да е виновна", допълни зам.-председателят на местния парламент Пепа Деведжиева.

"Безхаберие и скандално-това е моя кратък коментар. Явно не са успели да разпределят парите", обобщи казуса доц. Димитър Шишков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама