Осъдиха търговка за продажба на стоки менте

14:58, 02 фев 17 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Собственичка на магазин за дрехи в Златни пясъци беше осъдена от Районния съд във Варна за нерегламентирана продажба и предлагане на стоки в нарушение на Закона за марките и географските означения. Деянието е престъпление против интелектуалната собственост.

При проверки в периода 9 юни - 1 септември 2015 г. в управлявания и стопанисван от фирмата на 61-годишната Мурад търговски обект е установено на два пъти предлагане и реализиране на икономическа полза от продажбата на детски, дамски и мъжки спортни стоки и екипи, с поставени върху тях знаци „Адидас” и „Найк“ без разрешение от притежателите на изключителните права за регистрираните марки. Намерените в магазина на подсъдимата стоки са иззети, като общата им стойност е оценена за над 66 000 лева. Според назначената експертиза знаците, поставени върху тях, са сходни със защитените търговски марки, което може да предизвика объркване на потребителите относно техния действителен произход и да доведе до несправедливо облагодетелстване от известността на оригиналите.

61-годишната жена няма предходни осъждания. По силата на постигнато в съдебна зала споразумение и признаване на вина съдът й наложи наказание от 6 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 3 години. Иззетите стоки се отнемат в полза на държавата и предават за унищожение. Съдебният акт е окончателен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама