330 ученици пътуват безплатно в община Търговище

15:20, 02 фев 17 25 468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
330 ученици от 41 населени места в община Търговище са използвали безплатен транспорт от и до училище през месец януари, отчетоха от пресцентъра на местната администрация. Ежемесечно 11 от училищата в Търговище с ученици, живеещи извън града, заявяват броя на нужните абонаментни транспортни карти.

В тях се описват данните на притежателите им и предпочитания превозвач, изпълняващ превоз на пътници в междуселищните градски линии. В резултат  на промени и в часовете на изпълняваните курсове, учениците вече не закъсняват за училище и се осигурява бързото им прибиране след приключване на учебните занимания, отчетоха от Общината.

Най-много ученици от малките населени места, 92 на брой, посещават Професионална гимназия по туризъм и хранително-вкусови технологии „Алеко Константинов”.  88 учат в Професионалната гимназия по земеделие. 5 850 лв. е общата сума, която ще бъде изплатена на транспортните фирми за периода от 16 до 31 януари. Средствата са предоставени от държавния бюджет.

От общинскаа администрация припомниха, че право на безплатен транспорт, до завършване на средно образование, имат всички ученици от населени места, в които няма детска градина или училище, според Закона за предучилищното и училищното образование.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама