Телефонни мошеници се опитаха да измамят ОП по туризъм в Шумен

15:25, 02 фев 17 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Телефонни мошеници направиха неуспешен опит да измамят Общинското предприятие по туризъм „Мадарски конник” в Шумен. Това съобщиха от общинската фирма.

Вчера следобед стационарният телефон в офиса на предприятието позвънил и гласът от другата страна на жицата се представил за шефа на криминална полиция в Шумен. Мнимият криминалист искал да разговаря с директора на туристическото предприятие. В този момент обаче Ваня Стоянова не била в офиса. Мъжът обяснил, че ситуацията е спешна, оставил телефонния си номер и помолил, когато се върне да му се обади. Стоянова се обадила на посочения телефон, а мнимият криминалист поискал съдействие от предприятието по туризъм и помолил да му изпратят преводач с английски и руски за разпит на задържан. След като изслушала мъжа Стоянова решила, че телефонът на предприятието е даден на  „криминалиста” от кметското ръководство, защото понякога се случвало от полицията да ползват услугите на преводачи от туристическото предприятие. След пет минути шефката на общинската фирма върнала обаждането и предложила подходящ служител, който многократно е превеждал при разпити и попитала, в кой ден да се яви. Мъжът отговорил, че преводача им трябва веднага.

Стоянова се свързала със служителя си и му продиктувала телефонния номер на „криминалиста”. Преводачът се свързал с мнимия полицай, който поискал да им бъдат купени цигари и подарък за дознателката и прехвърлят разговора към адв. Марковски. Това накарало преводачът да се усъмни, защото гласът бил същия като на известния юрист, но използваните думи се разминавали със стила му на говорене. Когато мошениците поискали и всички пари, които в момента се съхранявали в касата в офиса на туристическото предприятие, преводачът бил сигурен, че става въпрос за телефонна измама.

От Общинското предприятие по туризъм в Шумен веднага подали сигнал в полицията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама