По точкова система приемат в благоевградските детски градини

15:39, 02 фев 17 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със Заповед на кмета на Благоевград Атанас Камбитов започва кампанията за записването на деца за прием в детските градини.

Сроковете за подаване на заявления са от 20 март до 7 април. 

Тази година в община Благоевград се очаква да бъдат приети общо 650 деца, разпределени в 26 първи групи в детските градини, информираха от кабинета на градоначалника Камбитов.

Изготвянето и утвърждаването на списъците с приетите деца, при реализиран прием на първи етап, следва да бъде направено до 9 май, а записването на детето в предпочитаното заведение трябва да бъде направено до 15 май.

Приемът на деца в детските градини се извършва посредством точкова система, която се формира чрез два вида критерии - общи и социални. 

Общите критерии са за деца на родители, живеещи в района на детското заведение, такива, които имат брат или сестра, вече приети, деца на родители, които са редовни студенти, на служители в детската градина. Те се отнасят и за деца, на които местоработата на родителя или настойника е в района на детското заведение. 

Социалните критерии обхващат и деца в неравностойно положение, от приемно семейство, без родителски грижи, както и деца от многодетно семейство.

Децата със специални образователни потребности се приемат с предимство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама