Плевенски деца се запознаха със значението на влажните зони

16:18, 02 фев 17 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Какво представляват влажните зони, кои са техните обитатели и защо са важни за нас, научиха днес в Регионалния музей в Плевен децата от Целодневна детска градина "Щурче". Адаптирана за възрастта им презентация показа местообитанията на чапли и патици и разказа как трябва да се грижим за опазването им.

Всяко дете имаше възможност да се докосне до препарирани обитатели на влажните зони. Голям интерес предизвика диорамата „Блато” в музея.

Представител на Регионалната инспекция по околната среда и водите подари на децата материали за оцветяване, свързани с темата. 

На втори февруари се отбелязва Световният ден на влажните зони. Датата е избрана, тъй като на същия ден през1971 г. е подписана Конвенцията за влажните зони, известна повече като Рамсарска конвенция.

Документът носи името на град Рамсар, Иран, където е подписан. Смисълът на Световния ден на влажните зони е да напомни за нуждата от грижа за водата на глобално, регионално и местно ниво. Тази година фокусът е насочен към влажните зони и управлението на водите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама