До 20 февруари се удължава срокът за участие в конкурса "Григор Попов" в Разград

16:31, 02 фев 17 25 1037 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Срокът за участие в петия национален ученически журналистически конкурс "Григор Попов" се удължава до 20 февруари, съобщиха от община Разград. 

Конкурсът, който носи името на видния общественик и разградски журналист се организира от Центъра за ученическо техническо и научно творчество в Разград, с подкрепата на общината, Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата и  Регионалното управление на образованието.  Той е  включен в Нaционaлния кaлендaр зa изяви по интереси нa децaтa и учениците

Целите му са популяризиране на личността на Григор Попов, провокиране на участниците да наблюдават света около себе си, да пишат по всички теми и проблеми, които ги вълнуват, както и повишаване на интереса на учениците към творческа, изследователска, събирателска и краеведческа дейност и популяризиране на добрите новини. 

Основната тема на конкурса е "Светът под лупа" /теми по избор/. Конкурсът е в три раздела - публицистични материали за вестник, ученически вестници и радиожурналистика. В него могат да се участват ученици от втори до XII клас в три възрастови групи, които ще бъдат класирани на първо, второ и трето място. 

Творбите се изпращат на адрес: Разград, ул. "Трапезица" 1, Център за ученическо техническо и научно творчество или на e-mail: [email protected], тел. за контакт – 0893 339 750. Към всяка творба трябва да бъдат посочени имената на ученика, образователна институция, клас, телефон, e-mail, както и имената и телефона за контакти на ръководителя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама