Номинираха кмета на Хитрино за депутат

16:54, 02 фев 17 / Политика 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След общинската организация на ДПС във Велики Преслав и ДПС Шумен номинира за депутат кмета на Хитрино Нуридин Басри. Номинацията бе издигната на разширено събрание снощи, съобщи за Topnovini.bg общинският председател Азис Садула. А мотивите за предложението са проявена изключителна отговорност и активност в помощ на пострадалите от мощната експлозия на гара Хитрино на 10 декември м.г.

Освен хитринския кмет са номинирани 33 ма. Сред тях са депутатите от ДПС Бюнямин Хасан, Хамид Хамид и Четин Казак. Както и разследвания, но оправдан за пране на пари Христо Бисеров.

Новите имена са на бившия зам.кмет по здравеопазване и социални дейности Седат Кадир, Дин Омбаши, бивш лидер на младежката организация на ДПС Шумен и лидера на шуменската структура Азис Садула.

Предложена за депутат е и Айсел Руфад, областен председател на ДПС Шумен и зам.кмет на Община Нови пазар.

„Благодаря на колегите за доверието, но си направих отвод. Трябва да има приемственост. Нека да се даде път на млади, образовани хора ,с езици и потенциал. Те да ни представят достойно, не само в българския парламент, но и пред европейски институции“, каза общинският лидер Садула.

Утре ще заседава Областният съвет на ДПС. Номинациите от всички проведени общински събрания в Шуменска област ще бъдат подредени по азбучен ред. А преди това предложенията за депутати ще бъдат обсъдени от лидерите и кметовете.

Последната и решаваща дума кои ще са кандидат-депутатите от ДПС от 30 многомандатен шуменски район ще има председателят на Предизборния щаб Мустафа Карадайъ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама