Гледаме нощното небе над София с телескоп, ето кога и къде

17:56, 02 фев 17 / Любопитно 25 746 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 3-ти и 4-ти февруари Астрономическата обсерватория на Софийския университет в парк „Борисова градина“ става дом на изложбата с астрофотографии на ученици от Софийската математическа гимназия „ Паисий Хилендарски“.

В рамките на тези два дни от 18:00 до 21:00 часа, софиянци и гости на столицата ще имат възможност и да разгледат Астрономическата обсерватория, да разговарят с професионални астрономи. Освен товма ще имат възможност да погледнат нощното небе с телескоп, както и да чуят лекции на теми, свързани със съзвездието Орион, Марс, Плутон, екзопланетите, произхода на химичните елементи във Вселената, глобалното затопляне, астрофотографията и други. Лекциите ще изнесат преподаватели, докторанти и студенти от катедра „Астрономия“ на Физическия факултет на Университета.

Изложбата има благотворителен характер и е инициирана от ученици от Математическата гимназия в помощ на ремонтните дейности в Обсерваторията.

Желаещите да подпомогнат каузата ще имат възможност да го направят на място в обсерваторията, както и по банков път: IBAN: BG11STSA93000021292265 BIC:STSABGSF.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама