Публично ще бъде обсъден проект за разширение на гробищния парк в Добрич

06:05, 03 фев 17 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Добрич организира обществено обсъждане на частично изменение на действащия Общ устройствен план и Подробен устройствен план на Добрич. То касае плана за разширение на гробищния парк.

Срещата ще се проведе на 9 февруари от 10 часа в малката заседателна зала на Общината.

Писмени мнения и становища могат да се подават в отдел „Деловодство” на Център за услуги и информация на Община град Добрич.

Проектът е изложен за разглеждане от интересуващите се  от  8.00  часа  до  17.00 часа  в Център за услуги и информация на Община град Добрич и е публикуван в сайта на Община град Добрич.

Според проекта на Общ устройствен план на Добрич Гробищният парк на Добрич е с площ 253.67 дка. Предвидени са разширения в западна посока. Предвижда се на първия етап разширението да е със 150 декара. Перспективата е на втори етап разширението да е със 120 дка.

Авторите на Общия устройствен план на град Добрич препоръчват изграждане на изолационен зелен пояс с висока растителност между съществуващата част и разширението на първи етап без прекъсване на комуникациите между двете части, както и уплътняване на растителната изолация между гробищния парк и хиподрума.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама