"Магическа нощ" в Русенската библиотека

11:12, 03 фев 17 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За трета поредна година Регионална библиотека „Любен Каравелов“ се присъедини към  международната инициатива „Нощ на книгите за Хари Потър“ на британското издателство „Bloomsbury“.

Събитието се проведе на хиляди места по целия свят и едно от тях беше Русе. Почитателите на най-известния малък магьосник преживяха една вълнуваща и незабравима вечер, изпълнена с много вълшебни забавления, съобщават от РБ "Любен Каравелов".

Сред основните цели на инициативата е възможността да се предаде на следващите поколения читатели магията на книгите. Като един феномен в съвременната детска литература, поредицата за Хари Потър успява да върне интереса на милиони млади хора към четенето.

Темата на тазгодишното магическо приключение в света на Хари Потър беше „Професорите на „Хогуортс“. Под зоркото око на комисия в състав: Мадам Епсимания, Мистър Младемор и Мадам Мирония, се проведе годишен изпит за Сова и Тритон.

По време на състезанието малките участници демонстрираха своите познания за книгите на писателката Джоан Роулинг.

Изпитът се водеше от строгата Малвина и чаровният котарак Моли. Оригиналната украса, която пресъздаваше част от интериора на Училището „Хогуортс“, изпълнена с отровни паяци, прилепи, черни воали, картини и музика от филмите за малкия магьосник, допълваше загадъчната атмосфера на вечерта.

Открояваше се и специалната подредба на кабинетите на професорите Дъмбълдор и Спраут, добре позната от поредицата за Хари Потър.

В оспорваната надпревара бяха отличени четирима от най- знаещите участници, а за всички малки почитатели на Хари Потър имаше много подаръци и вкусни изненади, осигурени от спонсори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама