Бивши военни ще помагат в борбата с престъпността в Девня

12:19, 03 фев 17 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По-активно съдействие в борбата с престъпността на територията на община Девня и оказване на помощ на местната власт в условия на бедствия и аварии от различен произход. Тези приоритетни мерки бяха набелязани за изпълнение по време на годишното отчетно-изборно събрание на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР) в Девня.

На срещата бяха отчетени значителни резултати в повишаване нивото на организационното състояние на местната структура, чието присъствие става все по-осезаемо в обществения живот на града. Много добра оценка бе поставена и на реализираните инициативи по отношение на военно-патриотичното възпитание на подрастващите, стана ясно от отчетния доклад на председателя СОСЗР – Девня, о.р. майор Георги Жечев. „Налице е воля за положителни промени и по-активни действия в осъществяването основните цели на Съюза“, отчете офицерът.

На събранието на местната структура, което се проведе в навечерието на Деветия национален конгрес на съсловната организация, за неин член единодушно бе приет кметът на Девня Свилен Шитов.

Сред гостите на събитието бяха о.р. полк. Сава Денев – бивш началник на РПУ – Девня, и член на Управителния съвет на областната структура на СОСЗР, и о.р. полк. Димитър Бойчев – управител на Дома на офицерите и сержантите от запаса и резерва във Варна. На всички членове на местната структура бяха връчени нови членски книжки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама