Над 120 млади старозагорци ще бъдат гости на конгреса на БСП

13:12, 03 фев 17 / Политика 25 446 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 36 социалисти от област Стара Загора ще участват в заседанието на 49-ия конгрес на БСП на 4 и 5 февруари в София. Да наблюдават хода на Конгреса са пожелали над 120 млади хора от областта – симпатизанти на левицата и нови членове, които ще бъдат гости в първия конгресен ден. 11 от делегатите са от Старозагорската общинска  организация, съобщиха от Областния съвет на БСП.

Дневният ред включва обсъждане на  предизборната платформа на БСП за предстоящите парламентарни избори, на коалиционните отношения и  промени в Устава на партията. „Идеята за промените беше провокирана от самите избиратели на последните избори.  И от повечето проведени отчетни конференции става ясно, че социалистите по места подкрепят предложените текстове от лидера ни Корнелия Нинова”, сподели председателят на Областния съвет на БСП Румяна Динева. По думите й с  изключителна подкрепа се приема предложената предизборна платформа на партията, която е насочена към народа, като Национален план за развитие на България с множество конкретни мерки.

„Една от най-коментираните  подтеми в дискусиите по места беше подкрепата за младите семейства, образованието, здравеопазването, както и икономиката, насочена към родната индустрия”,  допълни Динева.

Планът ще бъде популяризиран след неговото утвърждаване  от Конгреса. Предстои на следващото  заседание Областния съвет  на БСП  в Стара Загора да подреди листата и да актуализира структурите на Предизборния щаб. Националният партиен съвет ще определи водачите, позициите на евентуалните коалиционни партньори и гражданската квота в тях, след което ще приеме решение за окончателно подреждане на листите и регистрацията. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама