РЗИ ще публикува всеки ден информация за качеството на водата в Шумен

13:28, 03 фев 17 25 520 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По инициатива на общинския съветник от Реформаторския блок, Иван Ламбов, Регионалната здравна инспекция вече публикува ежедневна и ежеседмична информация за качеството на водата в Шумен. Информацията се публикува на страницата на РЗИ-Шумен: http://www.rzi-shumen.net/pages/directorates/zkontr/labizsledv/dir_zkejednmvoda.htm. 

След няколко срещи с д-р Калоянова, директор на РЗИ, на които бяха уточнени параметрите и начина на публикуване, ежедневното информиране на гражданите вече е факт. 

"Настоявах за въвеждането на тази практика, тъй като гражданите на Шумен трябва да имат ежедневна информация, а не  да се публикува информация  годна ли е водата за пиене само за изминалия месец, както беше досега.", коментира Ламбов. "Доволен съм, че предложението ми беше възприето с готовност от д-р Калоянова и най-накрая жителите на Шумен ще знаят каква вода пият."

Тази мярка е част от инициативата на Икономическа комисия, на която г-н Ламбов е председател. Комисията започна провеждането на извънредни заседания за разрешаването на проблемите с водата в Шумен. На тези заседания присъстват новият директор на ВиК-Шумен, г-н Марков, представители на администрацията и Асоциацията по ВиК.

Г-н Ламбов също отбеляза, че вече е започнал разговори с председателя на КЕВР, доц. Иван Иванов, и няма да допусне цената на водата в Шумен да бъде повишена с 24%, както е заложено в първоначално предложения от ВиК - Шумен бизнес план.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама