Експерти от НП "Рила" с програма в детските градини

13:59, 03 фев 17 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С две еко-образователни програми на Национален парк „Рила“ стартира вторият етап на мащабна образователна програма в Благоевград.

Заниманията за живата и неживата природа, опазвана в едни от най-защитените кътчета от нашата страна се проведоха в детските градини "Алени макове" и "Детелини".

В рамките на обученията са обхванати общо 100 деца и техните преподаватели от подготвителните групи на детските заведения.

Мултимедийни презентации и еко игри запознаха малките любители на природата с дивите животни, растения и гъби, с уникалните забележителности на Националния парк и четирите резервата в него. 

Децата научиха интересни факти за най-стария горски резерват у нас "Парангалица", създаден през 1933 година, за най-високото дърво -смърчът, висок 55,5 м, за най-голямата популация на балканска дива коза, за видовете растения и животни, останали до наши дни още от ледниковия период, за някои от балканските природни първенци, като връх Мусала.   Бъдещите природозащитници показаха завидни познания на поставени въпроси от експертите на Национален парк „Рила“. От ДНП „Рила“ връчиха на детските градини обучителни материали за растенията, животните и гъбите и обещаха през пролетта да организират и проведат опознавателни маршрути по екопътека „Запазена Парангалица“ с посещение до най-високото дърво в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама