Багерите влязоха във „виетнамските общежития“ в София

14:12, 03 фев 17 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес – 3 февруари 2017 г., започна премахването на един от най-големите „архитектурни циреи“ в София - уродливо изглеждащите и пълни с незаконно заселили се роми т.нар „виетнамски общежития“ в столичния квартал „Красна поляна“.

Това потвърди специално за онлайн медията Topnovini.bg Иван Чакъров – кмет на район „Красна поляна“-СО.

Събарянето е започнало първо с премахването на т.нар. „Туристическа спалня – Юбилейна“ и блок № 9, част от това оформило се гето.

Мерките, които районна администрация „Красна поляна“ е предприела, са в изпълнение на а Заповед № РА-20-93 от13.12.2016 г. на Директора на дирекция „Общински строителен контрол“ към НАГ-СО Влади Калинов, във връзка с чл. 195, ал. 3, 4 и 5 от Закона за устройство на територията.

В заповедта се предвижда премахването на бившата „Туристическа спалня – Юбилейна“, както и на общежитие №16 в кв."Красна поляна"

Жителите на столичния квартала искат на мястото на бившите виетнамски общежития да се направи парк, но кметът на района Иван Чакъров само уточни, че проектът какво точно да бъде изградено в бившето гето тепърва ще се обсъжда с гражданите от района.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама