Намаления на билети пуска Старозагорската опера

15:04, 03 фев 17 / Култура 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Атрактивни намаления за оперни и балетни представления предлага в месеца на любовта и виното Старозагорската опера.

При закупен 1 билет за представление, вторият билет е с  намаление на цените: от 20 лв. - 15 лв.,  от 15 лв. - 12 лв., от 12 лв. - 8 лв., от 8 лв. - 6 лв.

При закупени 2 билета за представление, третият билет е с  намаление на цените: от 20 лв. - 10 лв., от  15 лв. - 8 лв., от 12 лв. - 6 лв., от 8 лв. - 5 лв.

При закупени 3 билета за представление/я, четвъртият билет е безплатен - подарък от Държавна опера Стара Загора.

Днес Операта представя  двете едноактни оперети-буфа „Крокфер“ и „Драгунет“ на френския класик Жак Офенбах.

„Въпреки че е бил само на 37 години и не е имал още натрупан голям опит в композирането, Офенбах пише за театър „Буфо Паризиен” през 1857 година две едноактни оперети-буфа „Драгунет” и „Крокфер”. Независимо от възрастта си, опита и формата на произведенията, характерът на гения в тези произведения си проличава изцяло. Акуалността им е жива и до днес, а сякаш с пророческа дарба Офенбах е придвидил и показал в тях бъдещи събития и личности“, споделя режисьорът Славчо Николов.

Премиерното за България представяне на „Крокфер“ и „Драгунет“ се състоя на 16 декември 2016 година в Стара Загора, а на 8 февруари 2017 година предстои първа среща на столичани с рядко изпълняваните творби на Жак Офенбах.

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама