Сливналии отново с титли и медали от Националния шампионат по лека атлетика (снимки)

20:17, 03 фев 17 / Спорт 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Неостаряващият Ангел Карарадев донесе първия медал за АСКЛА Сливен от Националния шампионат по лека атлетика в зала за последните две групи – юноши и девойки старша възраст; мъже и жени.

В скока на височина Карарадев спечели сребърно отличие при мъжете с резултат от 200 см. Той се задоволи с това постижение, след като третият в класирането Милко Гемеджиев от Берое остана със 195 см, а за златото финалистът от Олимпиадата в Рио Тихомир Иванов от СК Свилоза-Свищов бе недостижим. В най-добрия си опит Иванов преодоля 225 см, с което изравни личния си рекорд в зала и препокри норматив за Европейското след месец в Белград.

Сливналията Георги Иванов спечели първа титла за СКЛА Добрич. Това е новият клуб, за който националния рекордьор в тласкането на гюле се състезава от настоящия сезон. За златото Иванов тласна в единствения си успешен опит 19.81 м.

Първа титла за новия си клуб донесе още един сливналия. Шампионът при юношите на 400 метра Живко Стоянов вече е състезател на „Дунав” и с екип на русенския клуб, но с подготовка и треньор в Сливен, заслужи злато при мъжете. Стоянов  финишира във финала на дисциплината за 49.05 сек.

Златното отличие в скока на дължина при мъжете спечели Даниел Добрев, който също е възпитаник на сливенската школа, но сега е състезател на „Локомотив” Пловдив. Добрев заслужи титлата като регистрира в сектора постижение от 7.72 метра. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама