В Плевен се открива 15-то изложение-договаряне "Пчеларство 2017"

07:05, 09 фев 17 25 574 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник-министърът на земеделието и храните проф. Георги Желязков ще открие днес в Плевен 15-то изложение-договаряне "Пчеларство -Плевен 2017". То ще се проведе от 9 до 12 февруари в Търговски център "Плевен".

Участие са заявили близо 200 фирми от Европа и Азия.

Изложението се организира от “Партнерс експо” ООД и Областнния пчеларски съюз, под патронажа на Областната  администрация в Плевен и Министерство на земеделието и горите.

Изложението се провежда от 2003 година и вече се е утвърдило като ежегоден форум.

Тази година за първи път  ще се проведе международна среща на Балканската федерация на пчеларските съюзи  и научна конференция. 

По време на изложението ще се организират презентации и дискусии по актуални теми в пчеларството, посещения на образцови пчелини и др. Поканени са лектори от Германия, Италия, Австрия, Полша, Сърбия, Румъния, Русия и България,които  ще представят новости, тенденции и аспекти в бранша.

Традиционно ще бъде открит и базар „Фестивал на меда”, където всеки посетител може да си купи качествен мед и продукти.

По традиция ще бъде връчена  голямата награда „Крило на успеха” за новаторство в пчеларството. Международното жури  ще присъди и призове за научна публикация, специализирана литература, ново производство от пчелни продукти, опаковка и етикет на годината, най-атрактивно представяне по време на изложението, за млад пчелар и др. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама