Учат децата да се хранят разумно в Стара Загора

07:28, 09 фев 17 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Старозагорската детска градина  „Светлина“ започва работа по проект „Да се храним разумно“, който е част от Екоучилища и Национално движение „Син флаг“, финансиран от Европейския съюз, съобщи директорката Йоанна Димитрова. Проектът обхваща пряко над 550 учебни заведения от 9 държави – Хърватия, Чехия, Латвия, Малта, Полша, Румъния, Словакия и Словения.

 „Светлина“  e една от само двете детски градини в Южна България, включени в проекта.

Днес от 17,30 часа проектът ще бъде представен на кръгла маса, на която ще присъстват родителите от втора група „Мечта“ . Те ще бъдат запознати с целите и задачите на проекта, както и очакваните резулати.

В хода на представянето ще бъде провокирана дискусия по четири различни теми: за и против палмовото масло; разликата в етикета: „Най-добър до“ и „Използвай преди“; пътят на храната, докато стигне до нас и биопродуктите от местните ферми.

Ще бъдат обсъдени събития и мероприятия съпътстващи реализирането целите от проекта.

 „Да се храним разумно“ насърчава и подкрепя учителите да работят по темата за отговорно и разумно консумиране на храна, развива критичното мислене у децата, повишава осведомеността на родителите и обществото относно глобалното въздействие и ежедневните ни избори. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама