„Точка. Нов ред.“ с премиера в Разград

07:46, 09 фев 17 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерата на стихосбирката „Точка. Нов ред.“ на Нели Пигулева ще се състои днес от 17.30 часа в Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев” в Разград.

Нели Пигулева е редактор във вестник "Утро", писател и преводач, главен редактор на единственото излизащо в момента русенско списание за литература и култура "Брод". Има издадени четири поетични сборника: "Шах с царицата", "Сеч", "Пясък в обувките" и "Точка. Нов ред". Автор е на литературно-исторически изследвания, редактор на множество художествени издания. Превежда поезия и проза.

В последните години в неин превод на български език са излезли романът "Младите години на медицинския брат Паровозов" на Алексей Моторов, сборник билингва с руски народни приказки, стихове на Михаил Лермонтов, Вячеслав Куприянов, Надежда Павлович, Евгений Степанов, Шант Мкртчан и много други съвременни руски, арменски и латвийски поети. Под печат е превод на «Чеченски дневници» на Полина Жеребцова, а в момента превежда трилогия на арменската художничка и писателка Мариам Петросян. Нейни стихове са включени в сборници и антологии на френски, румънски, хърватски, руски, арабски езици.

Нели Пигулева печели Първа награда на Деветото издание на конкурса за поезия „Поетични хоризонти на българката” 2013 г. със стихотворението „Вълчицата”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама