21 български ВиК оператори на работна среща в Сливен

07:48, 09 фев 17 25 537 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Годишна среща на Българската асоциация по водите по проект „Бенчмаркинг в българския воден сектор“ ще се проведе днес и утре в хотел „Спорт палас“в Сливен. Третата работна среща за съпоставка на данни за дейността на В и К операторите у нас е предназначена за участващите в проекта по сравнителен анализ 21 български ВиК оператори, между които е и сливенският. Поканени са международни експерти  и компании от IT сектора у нас, с полезни решения в областта на информационните технологии за събиране и обработване на данни отводния сектор.

Организаторите на срещата определят сравнителният анализ като доказан управленски инструмент за усъвършенстване дейността на В и К операторите, чрез търсене и адаптиране на водещи практики в отрасъла. Въвеждането му в България, въз основа на европейската методология, започва през 2014 г., под ръководството на Българската асоциация по водите, с помощта на IAWD и Световната Банка.

Качеството на процеса по събиране и обработване на данните е основен проблем в проекта по сравнителен анализ, коментира проектният мениджър Мирослав Митков.При голяма част от операторите не са въведени основни регистри и бази данни, което води да ниско качество на докладваната информация и в някои случаи – до грешни изводи. За да подпомогнат ВиК дружествата в бъдещите процеси по въвеждане на ИТ решения,за участие в срещата са поканени компании, занимаващи се със събиране, обработване и анализ на информация за оптимизиране на дейности във В и К отрасъла.

В срещата ще участват председателят на Водната асоциация в България Иван Иванов, представители на МРРБ, на водни дружества от Западна Европа, IT компании и български водни оператори с добри практики в сравнителния анализ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама