Възстановиха топлоподаването в ж.к. "Люлин" - 4 и 5 част, както и в ж.к "Надежда" - 3, 4, 5 и 6 част

08:30, 09 фев 17 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През изминалата нощ беше напълно възстановено топлоподаването към ж.к. „Люлин”- 4 и 5 част, както и в ж.к „Надежда”-3, 4,5 и 6 част.

Топлоподаването към ж.к. „Люлин“ 3 и 6 част беше възстановено вчера към 18.30 часа.

От "Топлофикация София" уточняват, че за отстраняване на пробив на магистрален топлопровод на „Цариградско шосе” към кварталите „Младост”-1, 1А, 2, 3 и 4, „Студентски град”, „Витоша”, „Дървеница”, „Мусагеница”, „Малинова долина” днес ще започне запълването на топлопреносната мрежа. Това е технологичната операция, която е с най-дълго времетраене при възстановяването на топлоснабдяването към потребителите.

Все още са възможни временни колебания в топлоподаването към високите части на кв. „Гео Милев“, но от"Топлофикация София" уверяват, че се работи за нормализирането на отоплението и към тези потребители.

Както Topnovini.bg вече съобщи, половин София остана без парно и топла вода заради появили се нови аварии в в 6 столични квартала. От вчера следобед общинска фирма „Топлофикация София“ започна поетапно да спира парното на своите абонати в един от най-големите столични жилищни комплекси - „Младост“-1, 1А, 2, 3 и 4, а до късния следобед без парно останаха и кварталите „Студентски град“, „Дървеница“, „Мусагеница“, „Витоша“ и „Малинова долина“.

От дружеството потвърдиха, че за отстраняване на нововъзникналите аварии са включени всички аварийни екипи на фирмата, които ще работят без прекъсване по отстраняване на аварията, но е факт, че в следващите 48 часа половината столичен град ще мръзне в един от очертаващите се най-студени февруарски дни.

От столичното топлофикационно дружество увериха, че за тези часове и дни, в които не е имало топлоподаване, на абонатите на „Топлофикация“ няма да бъдат начисляват суми за топлинна енергия.

Ваканцията на учениците от училищата в тези 6 столични района се удължава до петък, включително.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама