Драгомир Стойнев: Фондовете ще дадат реален стимул на икономиката

09:03, 09 фев 17 / Политика 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Създаването на държавни фондове ще даде реален стимул за икономиката и ще помогне за балансирано регионално развитие”, заяви  Драгомир Стойнев, старозагорски депутат от БСП „Лява България” в 43-то Народно събрание. „Фонд „Индустрия” ще е под шапката на Българската банка за развитие и ще подпомага български производители. „Дошло е времето държавата да бъде наистина в помощ на родната си икономика”, обясни ексикономическият министър. Стойнев заяви, че от ГЕРБ са притеснени, че няма да продължи подпомагането на едни и същи фирми, които печелеха обществените поръчки и добави, че европейските средства служат за подпомагане на националното финансиране, а не го заместват.

„Няма сила, която да ни спре да подпомагаме българските млади учени, родното производство”, обясни Стойнев и добави, че моделът на подпомагане, който предлага БСП, а именно дялово финансиране от страна на държавата, работи отдавна в англосаксонските страни, САЩ и развитите държави в Азия.

„От ГЕРБ казаха, че щели да ни трябват 4 млрд. лв. за реализиране на програмата. Пълни глупости. Предвиждаме 2,2 млрд. лв. и сме готови да го изпълним без да нарушаваме нито Закона за публичните финанси, нито Маастрихтските критерии”, коментира Стойнев.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама