Обявиха конкурс за изработване на кукерски маски

10:27, 09 фев 17 25 686 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Средновековна крепост „Туида" обявява конкурс на тема: "Кукерски маски" за изработване на кукерски маски от различни райони на България. Конкурсът се провежда по повод обичая Сурва и съпровождащите ги маскарадни игри в България, съобщи ръководителят на туристическия обект в Сливен  Мая Иванова.

Маските ще се оценяват в три категории, съобразно възрастта на децата: от 3 до 6 години, от 1 клас до 5 клас и от 6 клас до 12 клас. Важен  критерий при оценяването ще бъде силата на посланието за традиции, занаяти и креативност. Няма изискване за материала, с който ще се изработват те.

Всеки, предал творбата си до 20 февруари,  за да участва в конкурса, трябва да посочи три имена, клас, години и телефон за връзка.  Маските ще се приемат в информационния център на крепост Туида, от 9 до 18 часа, всеки ден, без понеделник.

Победителите ще бъдат оповестени на 25 февруари на страницата на крепостта в социалната мрежа Фейсбук, както и в сайта, а наградите ще бъдат връчени на 26 февруари  от 11 часа в крепост Туида на специално подготвена изложба.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама