Падна част от тавана на читалището в село Драгоево

10:48, 09 фев 17 25 463 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Срути се част от тавана на канцеларията в читалището на село Драгоево. Пострадали няма защото инцидентът е станал през нощта. Мазилката се стоварила върху бюрото, където работи библиотекарката Мария Желязкова. Откъснатото парче ударило компютъра и свързаните с него устройства. Сутринта читалищният председател Стоянка Димова първа отключила стаята и заварила ужаса вътре.

Тази канцелария е помещението, което единствено се отоплява и се използва за всякакви цели през зимата. Там провеждат репетиции всички самодейни групи и местните театрали. Хората знаят, че има теч, който избива в стаята и затова направили ремонт на покрива тази есен.

„Направихме частичен ремонт с наши средства от субсидията, колкото и малка да е тя, само и само да предотвратим проникването на вода в сградата и бяхме по-спокойни за тази зима“, обясни председателят Стоянка Димова. Тя припомни, че покривът е бил ремонтиран основно преди 10 години и тогава е сложена хидроизолация. Читалището в Драгоево е с плосък покрив и това е основна причина за течове както след силен дъжд, така и след голям сняг.

„Ние нямамe сили за реконструкция или цялостна подмяна, тъй като покривът е голям. Той е на три нива с разгъната площ е 1200 квадратни метра“, обясни Димова. Тя каза още, че сградата е общинска и ще пише докладна до община Велики Преслав, за да бъдат предпирети мерки. Настоятелството на НЧ „Васил Друмев“ е направило застраховка на читалището и се надява на обезщетение.

В канцеларията на културната институция освен падналия таван има и проблеми с пода. Той набъбнал от предишен теч и се наложило да разредят елементите на паркета, за да стане равен и да се върви нормално. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама