Столичната община е глобила фирмите за снегопочистване с 1,5 млн.лв. за 2 седмици

11:46, 09 фев 17 25 588 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столична община е глобила фирмите за снегопочистване на София с 1,5 млн.лв. за период от 2 седмици, става ясно от отговора на кмета на София Йорданква Фандъкова, във връзка със зададен й въпрос от общинския съветник Стефан Марков за наложените санкции на физически и юридически лица за непочисен сняг в града.

В отговора на кмета до общинския съветник се посочва още, че фирмите, отговорни за снегопочистването на София са 6 - Консорциум "Титан София Център 1" ДЗЗД, Консорциум "Титан София Изток 1 ДЗЗД, "А.С.А. България" ЕООД, Консорциум "АЕС-Х Груп" ДЗЗД, общинската "Чистота-Искър" ЕООД и "ЗМБГ" АД. На всички тях са били наложени различни по размер финансови санкции.

От отговора до общинския съветник разбираме още, че за периода 20.12.2016 - 17.01.2017 юридическите лица, опериращи на територията на София са глобени с общата сума от 1 466 370 лв. В това число влизат глоби за некачествено извършени обработки на пътната мрежа, непочистени подходи към подлези и непочистени спирки на градския транспорт.

Освен 6-те фирми за почистване, Столична община е глобила и 460 физически лица с общата сума от 7 610 лв. по чл. 67 от Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на Столична община, който гласи, че трябва да се "почистват тротоарите пред и около сградите на имотите от сняг и лед, а така също и ледените висулки от сградите, за нарушена мазилка и други застрашаващи живота и здравето на преминаващите до сградите".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама