Областната администрация в Разград раздаде предварителните избирателни списъци

11:57, 09 фев 17 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Областна администрация в Разград днес бяха раздадени по график предварителните избирателни списъци на упълномощени представители на общините в областта, съобщиха от институцията.

Списъците ще бъдат публикувани на интернет страниците на общините, както и изложени на видно място в района на съответната избирателна секция, определено със заповед на кмета на общината, в срок не по-късно от 13 февруари.

От областната администрация в Разград информират още, че областният управител и институцията са създали условия за работа на Районната избирателна комисия, като са предали на комисията всички необходими материали и консумативи.

Изработени и предадени за работа са и три броя печати на РИК. При необходимост се осигурява необходимият брой транспортни средства. РИК Разград се помещава в сградата на община Разград, ст. №106 и оперативното взаимодействие и комуникация се осъществяват ежедневно.

Със заповед е сформиран организационно-техническият екип на администрацията, като е предадена необходимата информация на Министерски съвет, ЦИК и общинските администрации в областта. Изискани и получени са данните за сформираните и действащи технически екипи на общините, посочват още от областната управа.

За своевременното изпълнение на задачите по оперативно-техническата подготовка на изборите, детайлно са разучени и стриктно се следят сроковете, съгласно хронограмата на изборния процес, както и оперативните срокове в решенията на ЦИК и указанията на Министерски съвет, допълват от областната администрация в Разград.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама