166 фирми от три континента участват в Международното изложение по пчеларство в Плевен

12:29, 09 фев 17 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 166 фирми и браншови организации  от страната, Европа , Азия и Америка участват в 15-то Международно  изложение-договаряне "Пчеларство-Плевен 2017", което се откри днес в търговския център в града.

Участниците представят последните новости в областта на пчеларското оборудване и инвентар, ветеринарни препарати, лицензирано производство на майки и отводки, пчелни продукти и производи (козметика, напитки и др.), опаковки и етикети, специализирана литература и др

На изложението се конкурират три от най-големите европейски фирми с конвейрни линии за екстракция на меда, съобщиха организаторите от "Партнерс експо"ООД.Форумът се организира съвместно с Областния пчеларски съюз, със съдействието на всички браншови пчеларски организации в страната и преминава под патронажа на Министерство на земеделието и храните и областния управител на  Плевен. При откриването поздравителен адрес от името на министъра на земеделието проф. д-р Христо Бозуков бе връчен на организаторите от неговия заместник проф. д-р Георги Желязков. Той пожела на участниците множество успешни сделки, като ги поздрави и с утрешния празник на Свети Харалампий – покровителят на пчеларите.

Сред официалните гости на откриването бяха още областният управител Ралица Добрева, председателят на Общинския съвет Мартин Митев, зам.-кметът на община Плевен Тодор Еленков.

От днес до 12 февруари посетителите ще могат да закупят продукти от водещите български производители и дистрибутори в бранша.

Участват още фирми и представители от Австрия, Канада, Италия, Германия, Англия, Полша, Сърбия, Турция, Гърция, Китай, Финландия, Франция, Босна и Херцеговина, Хърватия, САЩ, Швеция, Испания, Румъния, Словения, Унгария. Изложението  ще бъде посетено от организирани групи пчелари от различни региони на страната и от Румъния, Сърбия, Хърватия, Гърция, Македония, Кипър, Турция.

По традиция изложението е съпроводено от съпътстваща програма, която включва презентации и дискусии по актуални теми в пчеларството. Лектори от Германия, Италия, Австрия, Полша, Сърбия, Румъния, Русия и България ще представят пред българските пчелари и гости новости, тенденции и аспекти в бранша.

В рамките на форума ще се проведе  Международна асамблея  на Балканската федерация на пчеларските съюзи.

Международно жури ще присъди награди сред участниците.  Голямата награда на "Партнерс експо", осигурена от Областната администрация в Плевен – плакет „Крило на успеха”, ще бъде връчена за новаторство в пчеларството.

Призове се присъждат и за научна публикация, специализирана литература, нов производ на пчелен продукт, опаковка и етикет на годината, най-атрактивно представяне по време на изложението, най-проспериращ млад пчелар за 2016 година, както и награда за най-сполучлива детска рисунка или пластика, посвентена на пчеларството. Всеки от участниците, който желае да се състезава за някоя от наградите, е необходимо да попълни анкетна карта през първия ден на изложението.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама