Лидерът на ДБГ-Бургас няма да участва в парламентарните избори

12:33, 09 фев 17 / Политика 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на „Движение България на гражданите“ в Бургас, общинският председател Живко Табаков няма да участва в предстоящите парламентарни избори. Това съобщи самият той пред журналисти. Решението е взето на проведеното снощи общинско събрание на ДБГ. За включване в кандидатдепутатската листа са били предложени всички разпознаваеми лица на местната организация на партията, включително Табаков, но той си е направил самоотвод.

„Това решение е свързано с редица мои съпътстващи неща, които смятам, че са важни за мен в перспективен план“, заяви Живко Табаков. Той допълни, че когато хората от партията могат да участват по-активно в законодателната власт, те ще го направят, и то по начин, както смятат за добре.

От кандидатдепутатската листа са се отказали да участват и други лица от общинското ръководство на ДБГ поради различни причини. Сред тях са Валентин Люцканов, Пламен Манасиев, Валя Косева. В бургаската листа на партията остава областният координатор на ДБГ Стоян Грозев, Илияна Кенова, Пламен Петков, Евгения Дженезова, Милева Владкова, Неврие Мехмед и др.

Живко Табаков смята за нормално ДБГ да вземе водаческото място в листата на Реформаторския блок в Бургас, но това ще се реши на национално ниво в София. Това, което обаче се отчита, е, че на тези избори РБ има най-голяма нужда от обединение.

„Нашата организация винаги е работила за целостта на РБ и за най-добрите резултати, които можем да постигнем. Това ще го направим и този път. Стоим зад всеки един човек, който е излъчен от нашата организация, и това, което мога да уверя всички колеги от РБ, е, че ДБГ ще се представи на тези избори така, както се е представяло всеки път“, заяви Живко Табаков. Той обаче допълни, че каквото и да е решението на националното ръководство за водач на листата за изборите, те ще го уважат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама