973 750 лева са очакваните от община Исперих приходи от общински имоти

12:33, 09 фев 17 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 973 750 лева са очакваните от община Исперих приходи от управление и разпореждане с имоти – общинска собственост през 2017 год. Това се посочва в Програмата, приета на заседание на местния парламент и публикувана на интернет страницата на общината.

От общите приходи 601 300 лева трябва да дойдат от управление на имоти. Планираните постъпления от отдаване под наем на помещения възлизат на 115 000 лева. От отдаване под наем на общински терени се очаква в хазната да постъпят 15 000 лева. Очакваните приходи от отдаване под наем на тротоарни площи са 3 000 лева, а от отдаване под наем на дворни места - 4 000 лева. Предвижда се от отдаване под наем на жилища постъпленията да бъдат в размер на 22 000 лева. От отдаване под наем на земеделска земя  се очакват 230 000 лева, а планираните приходи от ползване на дървесина възлизат на 150 000 лева. Очакваните постъпления от отдаване на обекти на концесия  са в размер на 2 300 лева, а от такси Общински пазар в хазната са планирани да постъпят 60 000 лева.

Прогнозните приходи от продажба на имоти – общинска собственост са в размер на 372 450 лева.

Предвиденият размер на необходимите разходи, заложени в програмата е 4000 лева. От тях 2000 лева са за разходи за технически дейности, а останалите 2000 – за разходите за пазарни оценки.

В годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост през 2017 год. подробно са описани имотите, които община Исперих има намерение да предложи за продажба. В този раздел са включени дворни места с построени в тях нежилищни сгради, сгради, незастроени дворни места, ликвидиране на съсобственост, застроени дворни места и общински жилища. Описани са и имотите, които общината има намерение да учреди вещни права, в този раздел е включен един имот, върху който да се учреди отстъпено право на строеж, както и имотите, които ще бъдат предложени за замяна.

Имотите, които общината има намерение да предложи за продажба са пет дворни места с построени в тях нежилищни сгради. Те са в Исперих, Тодорово, Благоево, Духовец и Делчево. Предвидена за продажба е масивна едноетажна сграда в с.Белинци, както и поземлен имот в Лудогорци, ведно с построените в имота жилищна сграда и пристройка. Незастроените дворни места, планирани за продажба са общо 23. Община Исперих има намерение да предложи за замяна два имота в Подайва и Китанчево с цел разширяване на гробищните паркове в населените места.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама