Председателят на СОС Елен Герджиков по казуса "Сярова": Ще проверим има ли самоуправство в "Младост"

12:52, 09 фев 17 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Общинския съвет Елен Герджиков, който разговаря днес с протестиращите граждани от различни столични квартали заяви, че по казуса с Изабела Сярова ще се провери дали наистина има психически тормоз и самоуправство от страна на районната администрация в "Младост".

Герджиков е обещал на Сярова, собственичка на спорен терен, която обяви гладен протест пред общината, че ще бъде изслушана в три общински комисии.

С останалите представители на различни столични квартали са били обсъдени как предложенията им да станат част от дневния ред на Общинския съвет. 

"Трябва по законов ред да се решава тази колизия между гражданите, които искат да имат повече пространство и повече зелени площи около домовете им и собствениците на терени, които естествено искат да ги реализират и да инвестират в тях. Ние направихме законодателна инициатива - промени в Закона за устройство на територията и Закона за застрояване на Столична община. Те влязоха в парламента, но времето не стигна.  В момента, в който има ново Народно събрание, групата на ГЕРБ  в общинския съвет ще постави тези въпроса за законодателните промени за защита на зелените площи" -

каза Елен Герджиков.  

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви за недопустимо напрежението в "Младост" и днешните протести:

"Много разчитам, че кметът на Младост г-жа Десислава Иванчева ще разгледа много внимателно въпроса и ще намери диалог с всички граждани, включително и със собственичката, за да не се стига до такава ескалация. Ще разговарям с главния архитект Здравко Здравков, за да видя какви правомощия има Столична община в такава ситуация", каза Фандъкова и посъветва медиите да се обръщат към законно избрания кмет на "Младост".

Тази сутрин пред сградата на Столична община се събраха на протест хора от кварталите "Гео Милев", "Младост", "Дружба -2", Борисова градина.

"Нашият протест е срещу безразборното строителство, без да се мисли какво следва от това" -

каза пред Topnovini.bg Албена Стоянова, жител на "Младост 1".

За контрапротеста на инвеститорката Сярова, Албена Стоянова каза:

"Изсече дървета, спря движението на кръстовището, децата ни не могат да пресичат там. Тя твърди, че имало кървава вендета срещу нея лично от една от протестиращите жени, обвинява ни, че сме служители на общината. Няма такова нещо - ние сме граждани."

Собственичката на имот в "Младост" - 1 и строителен инвеститор Изабела Сярова обяви, че започва 14-дневна гладна стачка, след като общината е спряла строежа й на офис сграда. Сярова твърди, че има всички необходими разрешителни, за да я довърши.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама