Валентин Александров, областен управител на Шумен: Ще разчитам на приемствеността в работата си

12:55, 09 фев 17 25 828 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новият областен управител на Шумен Валентин Александров прие символично властта от вече бившия губернатор Донка Иванова в присъствието на целия екип на Областна администрация. Тя поздрави своя наследник за назначението му на поста „Административен ръководител на област Шумен“. Пожеланията към Александров са да реализира принципите на информираност, партньорство и екипност. Защото благодарение на екипността и общата работа с експерти са преодолени предизвикателства, като наводнения и трагедията на гара Хитрино.

„Предавам Ви една добре организирана и успяла структура“, каза Иванова. Подаръкът за новия губернатор бе бележник и химикал, с който да записва проблемите на гражданите.

„Приемам поста като предизвикателство. Имам опит като административен ръководител на едно по-тежко ведомство, с повече служители“, заяви новият губернатор на Шуменска област.

Провеждането на честни и почтени избори, за да се чуе гласът на хората ще бъде основният приоритет в работата му. Като друг акцент в работа си той открои срещи с представители на държавната администрация. Той ще разчита на приемственост от бившия областен.

„Имам негативни наблюдения относно работата с клиенти. А не трябва да се проявява надменност и високомерие“, заяви областният управител.

На въпрос на Topnovini.bg къде е придобил тези впечатления Александров отговори лаконично:“ наблюденията ми са на територията на Община Шумен“. Но отказа да назове конкретни ведомства. Предстои среща с отделни представители без да има сътресения в работата на държавна администрация.

Губернаторът обяви, че сам не може да води битка с чиновниците. Само заедно с ръководителите на отделни администрации.

Все още не е ясно кои ще бъдат зам.областните управители. И дали ще бъдат излъчени от политически формации.

Александров ще разчита на добра обща работа и взаимодействие с кметовете на 10- те общини в Шуменска област.

Стана ясно, че новият областен няма намерения да прави чистка в областна администрация.

Досегашният Донка Иванова сподели, че няма да бъде част от листата на партия ГЕРБ за предстоящите предсрочни парламентарни избори. Но като общински председател тя ще участва в предизборната кампания на партията.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама